Met de fiets naar het werk gaan maakt je gelukkiger

Om gelukkig te zijn op het werk, moet je er met de fiets naar toe gaan. Dat blijkt uit een studie die Paris Workplace uitvoerde naar aanleiding van de Tour de France.

Met de studie onderzocht Paris Workplace welke verwachtingen en criteria voldoening geven aan de werknemers. Daaruit blijkt dat de werknemers die met de fiets naar het werk gaan gelukkiger zijn dan de anderen.

Zo’n 58% van de fietsers zegt dat “het bureau niet alleen een plaats is om te werken, maar dat ze er ook graag tijd doorbrengen”.

Wie met de fiets naar het werk kan komen, moet een relatief kort traject afleggen en dat beïnvloedt het welzijn van de werknemers natuurlijk ook. Al is dat niet de enige reden. Werknemers die met de fiets komen zijn nog steeds gelukkiger dan degenen die het openbaar vervoer nemen of te voet komen, ook al is hun pendeltijd even lang.

Hoe werknemers zich verplaatsen zegt veel over  de manier waarop ze met het werk omgaan. Zo houden fietsers van een flexibel werkschema en werken ze ook graag thuis. Zo’n 41% van de fietsers zegt dat belangrijk te vinden, tegenover 35% niet-fietsers.

Daarnaast zijn fietsers de meest sociale werknemers, aangezien 49% van hen samenhorigheid op de werkvloer belangrijk vindt. Slechts 19% zou graag een eigen bureau hebben, tegenover 33% van de automobilisten. 70% van de fietsers vindt het ten slotte belangrijk om dicht bij het werk te wonen, tegenover 50% van de werknemers die met het openbaar vervoer komen.