Grote meerderheid van de werknemers is constant moe op het werk

Zit jij ook vaak te gapen achter je bureau en kan je na de lunch je ogen amper open houden? Dan ben je niet de enige. Volgens een nieuwe studie voelt maar liefst 75% van de werknemers zich voortdurend moe. 

Virgin Pulse, een bedrijf dat worshops voor werknemers organiseert, sloeg de handen in elkaar met Vielife, een organisatie die zich bezighoudt met welzijn op de werkvloer. Samen publiceerden ze een baanbrekend onderzoek onder de naam ‘Slapen op het werk: wat zijn de oorzaken en de gevolgen van verstoorde slaap en hoe kunnen werkgevers helpen’. Steeds meer mensen hebben te kampen met een slaapstoornis, wat de prestaties op de werkvloer beïnvloedt.

In totaal werden 1.100 werknemers onderzocht. Wat blijkt? Bijna 76% van de werknemers voelt zich de ganse week moe. Zo’n 15% dommelt minstens één keer per week in op kantoor. Iets meer dan 10% gaf dan weer aan dat ze een medische conditie hebben die hun slaappatroon grondig verstoort. Bijna één derde van alle werknemers zijn ontevreden met de kwantiteit en kwaliteit van hun slaap.

De oorzaak kan gezocht worden bij ons hectische leven. Er wordt van ons verwacht dat we voortdurend in verbinding staan met jan en alleman, waardoor we echt uitgeput zijn. Volgens wetenschappers van de universiteit van Harvard zou het slaaptekort zelfs goed zijn voor een verlies van maar liefst 63.2 miljard dollar (of 57 miljard euro) door de productiviteit die verloren gaat.

Wie meer wil leren over slaaptekort, moet onderstaande infographic van Virgin Pulse checken.

559ec32517000087053260b7