Arm meisje schopt het dankzij Vlaamse designer tot topmodel

Foto Modelsjam.com

Tot voor kort had Sofia Mechetner het niet al te breed. Als veertienjarig meisje stond ze in voor de opvoeding van haar jongere broer en zusje, en moest ze haar moeder helpen met poetsen. Aan dat alles kwam abrupt een einde toen ze ontdekt werd door de Belgische modeontwerper Raf Simons. Ze werd gebombardeerd tot het gezicht van Dior én ze mocht de coutureshow in Parijs openen. 

Het relaas van het jonge meisje uit Tel Aviv lijkt wel een sprookje. Maar het is wel degelijk waar, zo bevestigde modellenbureau Viva Models aan Het Nieuwsblad. Mensen op straat spraken de moderne Assepoester wel vaker aan en vroegen of ze een model was. Uiteindelijk besloot ze om het erop te wagen. Samen met haar moeder trok ze naar het modellenbureau VIVA Model Management. Met succes, want ze mocht meteen naar Parijs vertrekken om deel te nemen aan enkele castings.

Raar maar waar bleken de andere bureau’s niet geïnteresseerd in een meisje van 14, en werd ze de laan uitgestuurd. Tijdens een laatste wandeling in Parijs ging ze nog snel een kijkje nemen in de winkel van Dior. Hier werd ze gespot door niemand minder dan onze landgenoot Raf Simons. De modeontwerper heeft niet alleen een eigen label, maar is ook de hoofdontwerper van Dior.

Blijkbaar maakte het meisje een verpletterende indruk, want Simons wou haar persé als het gezicht van Dior. Meer zelfs, ze mocht de coutureshow van het merk in Parijs openen. Dankzij die klus kende haar internationale modecarrière een verbluffende start, én kreeg ze maar liefst 240.000 euro gestort op haar rekening. Aan de Israëlische zender Channel 2 vertelde ze alvast dat ze met het geld een groter huis wilt kopen voor haar familie.