Mujangi Bia op zijspoor bij Standard

20141221 - GENT, BELGIUM: Standard's Geoffrey Mujangi Bia celebrates after scoring during the Jupiler Pro League match between KAA Gent and Standard de Liege in Gent, Sunday 21 December 2014, on day 20 of the Belgian soccer championship. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR

De relatie tussen Geoffrey Mujangi Bia (foto) en Standard is danig verzuurd. De flankaanvaller heeft zijn zinnen gezet op een transfer en is niet meegereisd naar Oostenrijk.

In de aanloop naar de nakende competitiestart werkt Standard er deze week een oefenstage af, met als hoogtepunt een vriendschappelijk duel tegen de Duitse subtopper Borussia Mönchengladbach. De Rouches stapten met 25 spelers het vliegtuig op, maar geen spoor van Mujangi Bia. «Die beslissing is genomen door de technische staf in samenspraak met de directie», luidt de officiële uitleg.

De concrete aanleiding zou een woordenwisseling zijn die de aanvaller vorig weekend had met trainer Slavoljub Muslin tijdens de rust van het oefenduel tegen Virton. Het is een publiek geheim dat Mujangi Bia graag zou vertrekken op Sclessin, maar hij heeft er nog een contract tot de zomer van 2018. Mogelijk zal het bestuur van de Luikenaars nu wel meewerken aan een transfer.