Dragen van een beha is slecht voor je boezem

Menig vrouw zal het bevestigen: er is niets aangenamer dan ’s avonds na een drukke dag ‘s thuiskomen en jezelf verlossen van je beha. Maar in navolging van de beweging #freethenipple moeten we eens serieus overwegen of we dat kledingstuk niet voorgoed in de kast laten liggen. Volgens een nieuwe studie zijn we beter af zonder. 

We weten al langer dat het dragen van een beha onze borsten lui en slap maakt, met als gevolg dat onze buste meer gaat hangen. Nu blijkt uit nieuw onderzoek van het Franse Centre Hospitalier Universitaire dat voor elk jaar dat je geen beha draagt, je tepels ruim zeven millimeter worden gelift.

Met andere woorden biedt het dragen van een beha geen enkel voordeel voor vrouwen. “Medisch, fysiek en anatomisch gezien hebben borsten er geen enkele baat bij om de zwaartekracht ontzegd te worden. Beha’s gaan immers de aangroei van natuurlijk ondersteunend borstweefsel tegen, waardoor je boezem gaat hangen”, zei één van de onderzoekers Jean-Denis Rouillon tegen de Britse Metro.

Rouillon onderzocht sinds 1997 al 330 vrouwen tussen de 18 en 34 jaar.