Waarom mannen voor grote of kleine vrouwen kiezen

Haarkleur, stijl, persoonlijkheid. Er zijn een heel hoop zaken waar mannen op letten bij een vrouw. Maar een kenmerk, dat vaak niet wordt uitgesproken en wel degelijk een invloed heeft op de keuze van de mannen: de lengte van de vrouw.

Het ligt misschien niet meteen voor de hand, maar de lengte van iemand is iets wat meteen opvalt. Je merkt het wanneer je voor het eerst oogcontact hebt, iemands hand vasthoudt en zeker wanneer je voor het eerst samen in bed ligt.

Voor wie zich al eens afvroeg waarom hij altijd voor een kleine of grote vrouw valt, heeft de wetenschap het antwoord gevonden.

Je valt op grote vrouwen

Volgens de modewereld is de lange, slanke vrouwen het ideale type. Als een reactie daarop kopen vrouwen overal ter wereld hoge hakken om toch maar een paar centimeter groter te worden.

Grote vrouwen trekken dan ook de aandacht. Wanneer een groep vrouwen een café binnenstapt, zal de grootste van de bende meteen alle aandacht krijgen, simpelweg omdat zij is de eerste is die iedereen ziet.

Volgens Roger Dobson, journalist van The Independent, zullen zowel mannen als vrouwen een grote vrouw sneller aanzien als intelligent, assertief, onafgankelijk en ambitieus. Mannen beschouwen ze als rijker en meer succesvol.

In een studie werden mannen gevraagd om de karakters van vrouwen op foto’s te analyseren. De vrouwen waren digitaal groter of kleiner gemaakt. Volgens de onderzoeker Simon Chu was het resultaat “een direct bewijs dat de lengte van de vrouw invloed heeft op de perceptie van haar karakter”.

Je valt op kleine vrouwen

Uit de studies blijkt dat mannen niet noodzakelijk voor grote vrouwen kiezen. In tegendeel zelfs, kleine vrouwen vallen vaker in de smaak.

Terwijl mannen grote vrouwen sneller zien als aantrekkelijk en intelligent, beschouwen ze kleine vrouwen als “het zorgende type en betere moeders”. Dat zou komen omdat kleine vrouwen minder intimiderend zijn. Grote vrouwen zijn vaak imponerend en kleine vrouwen dan weer toegankelijker.

Voor vele mannen is het dan ook ondenkbaar om samen te zijn met vrouwen die groter zijn dan zij.

Tot welke type je je aangetrokken voelt, zegt vooral veel over de andere eigenschappen die je aantrekkelijk vindt. Hou je van grote vrouwen, dan zou je sneller vallen op onafhankelijke en assertieve vrouwen. Val je op kleine vrouwen, dan zoek je eigenlijk een zorgend type.