Waarom je deze zomer moet gaan kamperen

Voor een welverdiende vakantie moet je heus geen duizenden kilometers ver vliegen. Wie wat geld wil uitsparen en de avonturier in zichzelf wil ontdekken, kan gaan kamperen. The Huffington Post somt vijf redenen op waarom we allemaal naar buiten moeten gaan met niets anders dan onze tent, slaapzak en trekrugzak.

1. Je kan je gsm volledig negeren

Omdat je niet altijd verbinding hebt in de bossen en je batterij het niet langer dan enkele dagen uithoudt, kan je je smartphone evengoed thuis laten. Voor je panikeert, dat is een goed ding. Steeds met een half oog en gebogen nek naar je gsm loeren kan je gezondheid immers flink aantasten. Verschillende studies tonen aan dat het zou leiden tot verhoogde gevoelens van angst, nekpijn en zelfs neurologische klachten. De hoogste tijd om je telefoon even links te laten liggen dus.

2. Je slaapt beter

Opstaan en vanuit je slaapzak de zon zien opkomen klinkt als een droomplaatje. Bovendien vonden onderzoekers van de universiteit van Colorado Boulder dat als je slaapt volgens het ritme van de zon, je je de dag erna fitter voelt.

3. In de natuur vertoeven is goed voor je humeur

Zeker mensen die in de stad wonen, hebben er baat bij om af en toe de natuur in te trekken. Zo zou een boswandeling helpen tegen negatieve gedachten en depressies, blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Michigan.

4. Je kan heel wat natuurpracht bewonderen

De natuur kan oogverblindend mooi zijn. Niets leuker dan met open mond idyllische riviertjes, adembenemende uitzichten, of een fonkelende sterrenhemel te bewonderen. En er is geen betere plek om dat te doen dan in de wildernis.

5. Je verbrandt calorieën

Wandelen hoort bij kamperen zoals peper bij zout en lauw bier bij festivals. En tijdens een kleine trektocht kan je al gemakkelijk meer dan 500 calorieën verbranden. Waar staan die wandelschoenen?