Meisje sterft op tragische wijze bij het vervullen van haar bucket list

Naar Spanje gaan, zoenen in de gietende regen en iemands leven redden. Deze drie dingen wilde de Amerikaanse Rebecca Townsend gedaan hebben in haar leven. Maar bij het vervullen van haar laatste wens, kwam ze tragisch om het leven. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Drie jaar geleden moest de 17-jarige Rebecca (foto) als huiswerk een brief schrijven naar haar 'toekomstige ik'. Daarbij somde ze drie zaken op die ze nog wilde bereiken in haar leven. De eerste twee kon ze relatief gemakkelijk van haar lijstje schrappen. Zo is ze met haar ouders naar Spanje geweest en met een zeker Niko had ze gezoend in de regen.

Ook haar laatste wens kwam uit, al nam die wel een tragische wending. Op twee juli ging ze met een vriend naar het vuurwerk in de buurt kijken. Toen ze op weg naar huis de straat overstaken, kwam een auto in volle snelheid recht op hen afgereden. Het meisje kon haar vriend nog wegduwen, maar werd zelf hard geraakt. De jongen raakte zwaargewond, maar zij overleefde de klap niet.

Toevallig vond haar familie de bewuste bucket list na haar overlijden terug op haar kamer. Haar nicht, Rachel Hofstetter, besloot daarom een herdenkingspagina op te richten op Facebook: Remembering Rebecca. "Dit verhaal zou over verlies kunnen gaan, maar de levendige en vrolijke Rebecca zou veel liever hebben dat het over liefde zou gaan", schrijft Rachel. "Neem de tijd om de persoon die anders niet knuffelt, een dikke pakkerd te geven. En doe het dan nog eens. Zeg tegen iemand die het niet meteen verwacht dat je hem of haar graag ziet. En zeg het dan nog eens."

Tegelijk doet ze ook op de Facebookpagina ook een warme oproep om Rebecca te blijven herinneren. "Wees lief voor anderen, trakteer iemand eens op een diner, word vrijwilliger of steun een goed doel. Deel je verhalen en je foto's, en vergeet de hashtag #RememberingRebecca niet."

A photo posted by Rebecca Townsend (@rememberingrebecca) on

A photo posted by Rebecca Townsend (@rememberingrebecca) on