Twee gebroken ribben? Deze renners rijden gewoon verder

door
Jelle
Leestijd 1 min.

Tussen de renners van de Ronde van Frankrijk rijden enkele zwaar gehavende exemplaren rond. Gisteren kreeg Michael Matthews (Orica-Greenedge) de prijs voor de strijdlust omdat hij... de rit uitreed. Doorgaans gaat die prijs naar aanvalslustige renners, maar de prestatie van Matthews is ook opmerkelijk. Hij rijdt rond met twee breukjes aan de ribben en staat op de laatste plaats op ongeveer een uur van de leider.

 

Adam Hansen (Lotto-Soudal) heeft een ontwricht sleutelbeen. Hij heeft een goede reden om verder te rijden. Als hij deze ronde uitrijdt, finishte hij in 12 grote rondes op rij, een record. "De volgende weken zullen de zwaarste van allemaal worden", klinkt het. "Ik heb al geweend op de fiets", zegt hij op Twitter. En ook nog: "I eat pain for breakfast." Bijzondere jongens, die renners.

 

Greg Henderson (Lotto-Soudal) heeft twee gebroken ribben. Hij kan zich ‘s ochtends niet zelf aankleden, maar stapt wel elke morgen opnieuw op de fiets. Hij denkt ondanks de pijn niet aan opgeven. Als hij bergop moet fietsen kan hij nauwelijks ademen, geeft de man nog mee.

 

 

Ook onze landgenoot Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) rijdt met een gebroken rib. «Ik wou niet het mietje zijn dat opgeeft door de pijn», klinkt het bij hem. Hij heeft in elk geval twee ploeggenoten om zijn smart mee te delen.