Schots koppel ligt drie dagen in verongelukte auto

De Schotse reddingsdiensten hebben een dode man en zijn zwaargewonde vriendin pas drie dagen na een ongeluk uit hun auto bevrijd. De politie was het stel na een noodoproep ‘vergeten’.

John Yuill (28) en Lamara Bell (25) werden gisteren gevonden in hun blauwe Renault Clio, die zondagochtend van de snelweg was geraakt nabij de Schotse stad Stirling. De Schotse politie heeft toegegeven dat er drie dagen eerder een noodoproep over het auto-ongeluk was binnengekomen, maar dat daar om een of andere reden geen gevolg aan is gegeven.

Het koppel werd zondag al als vermist opgegeven door hun familie. Yuill kwam bij het ongeval om, maar Bell werd door de reddingsdiensten levend teruggevonden. Ze liep enkele botbreuken op, evenals nierschade door dehydratatie, en werd in het ziekenhuis in een medische coma gebracht.

De politie start een onderzoek naar hoe het “schokkende voorval” kon gebeuren. “Mensen die dagenlang langs de kant van de weg aan hun lot overgelaten worden, het zijn situaties die je zelfs niet verwacht in de derde wereld”, zei het Schotse parlementslid Murdo Fraser. “De omstandigheden van dit voorval moeten met absolute noodzaak worden onderzocht.”