Lichaam van Beyoncé inspireert architecten

Dat tienermeisjes zich spiegelen aan Beyoncé, is al langer geweten. Maar tegenwoordig inspireert de Amerikaanse wereldster ook architecten. Naar analogie met haar golvende lichaam, wordt in Melbourne een adembenemende wolkenkrabber gebouwd.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

"De Premier Tower moet perfect zijn, zoals het lichaam van Beyoncé", verduidelijkt Elenberg Fraser. De gereputeerde architecten van het Australische bureau gingen de strijd aan met de zwaartekracht, ter ere van Queen Bey. Hun plannen moeten binnenkort resulteren in een gebouw van 226 meter hoog, goed voor een prijskaartje van 350 miljoen dollar.

De ontwerpers haalden de mosterd bij 'Ghost', een song op het album XO uit 2013. Daarin kronkelt Beyoncé in een nauwaansluitend grijs pakje, wat haar curvende lichaam uitstekend tot zijn recht laat komen.

De wolkenkrabber van 68 verdiepingen zal onderdak bieden aan 660 appartementen, een hotel met 160 kamers en commerciële ruimtes. De transparante slaapkamers kunnen uitpakken met een indrukwekkend zicht over Melbourne.