Faceglória, het christelijke antwoord op Facebook

In Brazilië heeft een groep evangelische christenen een sociaal netwerk opgericht dat “vrij van zonden” is.  In de plaats van berichten te ‘liken’ klik je op ‘amen’. 

“Op Facebook zie je veel geweld en porno. Daarom besloten we onze eigen versie te maken waar kan worden gepraat over God en liefde, en waar zijn Woord kan worden verspreid”, zei Atilla Barros, een van de initiatiefnemers, aan het Franse persbureau AFP.

Sinds Faceglória een maand geleden het licht zag, hebben al meer dan 100.000 gebruikers zich geregistreerd. Vloeken is uit den boze, en een 600-tal woorden zijn op de site verboden. Ook gewelddadige, erotische en homoseksuele berichten, foto’s en video’s zijn niet welkom.

Niet het eerste

Faceglória is momenteel alleen toegankelijk in het Portugees, maar websites in andere talen en een app staan al op de agenda. Zo hebben Barros en zijn collega’s al de Engelse domeinnaam Faceglory gekocht.

Faceglória is niet het eerste religieuze sociaalnetwerk. Ummaland, dat in 2013 live ging en zich richt op moslims, telt al 330.000 leden.