Deze tien Rode Duivels staan voor nieuwe uitdaging

Toby Alderweireld heeft vandaag een contract ondertekend bij Tottenham Hotspur, waar hij met Jan Vertonghen, Nacer Chadli en Moussa Dembélé drie landgenoten aantreft. De Antwerpenaar is trouwens niet de enige Belg die in het transfercircuit opduikt. Die eer is ook weggelegd voor de volgende tien (ex-)Rode Duivels.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

1. Kevin De Bruyne

 

De Duitse vice-kampioen Wolfsburg doet er alles aan om Kevin De Bruyne een contractverbetering te doen ondertekenen. Ondertussen blijven de topclubs evenwel aan de mouw trekken van de 24-jarige Drongenaar, die voorlopig alle opties openhoudt. Vooral het Franse PSG en het Engelse Manchester City zwaaien met veel geld voor de metronoom van de Duivels.

 

2. Christian Benteke

Aston Villa moet zo goed als zeker afscheid nemen van Christian Benteke. De scherpschutter van onze nationale ploeg is op zijn 24ste toe aan een topclub. De belangrijkste gegadigde is Liverpool, waar de Congolese Belg de spitsbroer zou worden van collega-Duivel Divock Origi. Voorlopig vormt zijn prijskaartje van ruim 40 miljoen euro evenwel een struikelblok.

 

3. Zakaria Bakkali

 

De éénmalige Rode Duivel ruilt PSV voor Valencia. Bij de Nederlandse landskampioen kwam de 19-jarige dribbelaar het voorbije seizoen door contractperikelen niet aan spelen toe. In Spanje tekende hij een contract tot 2020.

 

4. Jelle Vossen

 

In Engeland ruilt Jelle Vossen de ene Championship-club voor de andere. Via eigenaar Racing Genk trekt hij van Middlesbrough naar Burnley FC, waar hij voor drie seizoenen tekende. De 12-voudige Rode Duivel begint weldra aan zijn tweede seizoen in de Engelse tweede klasse.

 

5. Nicolas Lombaerts

Na zeven seizoenen in Rusland is Nicolas Lombaerts aan een nieuwe uitdaging toe. De 30-jarige verdediger staat dicht bij het Sunderland van Dick Advocaat, met wie hij al samenwerkte bij zowel zijn huidige club Zenit Sint-Petersburg als bij de Rode Duivels. De transferprijs en zijn riante loon kunnen nog roet in het eten gooien.

 

6. Axel Witsel

De 26-jarige Axel Witsel wil in een grotere competitie aan de slag. Daarom ruilt hij Zenit Sint-Petersburg wellicht voor een club in West-Europa. AC Milan, Juventus en Valencia zijn de meest geciteerde teams, al lonkt ook de Premier League. Maar net als bij Lombaerts kan het financiële luik de overstap flink bemoeilijken.

 

7. Jason Denayer

Na een succesvol jaar bij de Schotse kampioen Celtic keert Jason Denayer in principe terug naar Manchester City. Of de Rode Duivel daar op veel speelgelegenheid mag rekenen, is evenwel twijfelachtig. Onder meer het Franse Lyon ligt op de loer voor de 20-jarige verdediger.

 

8. Yannick Ferreira Carrasco

De 21-jarige vleugelspeler van AS Monaco wordt het hof gemaakt door verschillende Europese subtoppers. Het Spaanse Atlético Madrid ziet in onze landgenoot de opvolger van Arda Turan, die deze week bij FC Barcelona tekende. Verder zou ook Tottenham interesse tonen, terwijl AS Roma eerder al naar de Rode Duivel hengelde.

 

9. Jean-François Gillet

Terwijl de meeste Rode Duivels onderdak vinden bij een topclub, zet Jean-François Gillet op zijn 36ste een stap terug. Hij rondt vandaag zijn transfer af van Catania naar KV Mechelen. De eersteklasser neemt de derde doelman van de Duivels op huurbasis over van de Italianen, maar bedong ook een aankoopoptie.

 

10. Logan Bailly

Bij de doelmannen staat ook Logan Bailly op een zucht van een transfer. De 7-voudige Rode Duivel ruilt Oud-Heverlee Leuven wellicht voor Celtic Glasgow, waar hij al medische testen onderging. Bij de Schotse landskampioen moet de 29-jarige Luikenaar de strijd aangaan met monument Craig Gordon.

(ma)