Beer verbrijzelt het venster van zijn kooi met zware rotsblok

De zoo van Minnesota moet tijdelijk de deuren sluiten nadat een van de drie grizzlyberen een ontsnappingspoging deed door een grote rotsblok meermaals tegen het raam van zijn kooi te keilen. Gelukkig hield het venster stand en raakte niemand gewond bij het incident.

Voorlopig moeten de drie beren binnen blijven tot het verbrijzelde raam terug in volle glorie hersteld is. Het is nog niet geheel duidelijk welke van de drie beren verantwoordelijk is voor de toegebracht schade, maar Tony Fisher, de manager van de dierentuin, heeft wel al zo’n donkerbruin vermoeden. “Kenia (foto onder) is een jongvolwassen beer die nogal graag de clown uit hangt”, verklaarde hij aan The Daily Mail, “al denk ik niet dat hij bewust probeerde te ontsnappen, hij was gewoon aan het dollen.”

Twitter / Matt McNeil AM650

Rober Ficker, een van de bezoekers van de zoo, kon het incident met eigen ogen aanschouwen. “Na een duik in het zwembad kwam de beer boven met een rots die minstens 22 kilo moest wegen”, zo onthulde hij, “vlak voor de ogen van talloze bezoekers smeet hij de rots herhaaldelijk tegen het glas. Ik ben heel blij dat mijn kinderen niet in de buurt waren toen het incident gebeurde.”

Normaal gesproken moeten alle beweegbare decoratiestukken zoals zware rotsen, zich op een veilige plaats bevinden zodat dit soort gekkigheid vermeden kan worden. De zoo ziet zich nu genoodzaakt om bijkomende maatregelen te nemen.