Af en toe huilen op het werk moet kunnen

Huilen op het werk is not done. Meestal toch, want volgens een nieuw onderzoek werkt een huilbui af en toe in jouw voordeel. 

Zo kan het uitdrukken van emoties en verdriet een belangrijke troef zijn tijdens vergaderingen en onderhandelingen. De tranen de vrije loop laten wekt immers empathie op bij de collega’s. Begin toch niet met het minste of geringste te wenen, want dat roept doorgaans irritatie en minachting op. Enkel in de volgende drie scenario’s kan een hoop gesnotter je carrière vooruit helpen.

1. Je moet lager op de ladder staan

Of je nu voor je eigen baas staat of de ceo van het bedrijf, de kans is groter dat je een meeting gelukkig verlaat als je ondergeschikt bent. “Als een persoon jou ziet als iemand met minder macht, dan voelt die zich bezorgd en krijg je relatief meer gedaan”, zei Shirli Kopelman, een van de onderzoekers en professor aan de Ross School of Business in Michigan.

2. Jullie moeten elkaar nog veel tegenkomen

Zoals verwacht is een sollicitatiegesprek of een persoonlijke evaluatie niet het ideale moment om je zakdoek boven te halen. De kans zit er namelijk in dat je je gesprekspartner niet meer zal zien. Een meeting met een huidige werkgever is van heel andere koek. Omdat je hen nog veel tegen het lijf zal lopen, kan je gegarandeerd rekenen op meer sympathie.

3. Jullie moeten samenwerken

De kans zit er dik in dat je op meer bijval kan rekenen van collega’s met wie je op dagdagelijkse basis moet samenwerken. Op voorwaarde dat de uitbarstingen niet al te vaak voorvallen. Op te veel gesnik en gegrien is men snel uitgekeken.

 

Bron: Business Insider