Ideale naam voor je baby gevonden? Gewoon eventjes rechts swipen

Een van de moeilijkste dingen aan kinderen op de wereld zetten, is een naam vinden voor je nieuwe spruit. Het aantal mogelijkheden is onoverzichtelijk. Bovendien moet je er eentje vinden die jij én je partner leuk vinden. Geen eenvoudige opdracht, maar ook hiervoor bestaat nu een app, die dan nog iets weg heeft van Tinder.

Damjan Pita en Derek Evan Harms hebben Babyname bedacht, een app voor koppels die geen naam kunnen vinden voor hun kleine. Beide partners moeten zich met elkaar verbinden en vanaf dan begint Babyname op Tinder te lijken. De gebruikers krijgen namen en hun betekenissen voorgeschoteld. Vegen naar links wil zeggen dat je er niet van moet weten, rechts swipen betekent dat je jouw koter wel onder die noemer ziet rondlopen. Als er een match is bij de ouders, krijgen ze een melding en kunnen ze beslissen of hun nageslacht daadwerkelijk die naam zal dragen.

Pita en Harms kregen het idee toen een voormalige collega vertelde dat hij en zijn vrouw elk een lijstje met potentiële namen hadden gemaakt om te zien of er gelijkenissen zouden zijn. Dat omslachtige proces wordt nu dus in een app gegoten. “Want een naam voor je baby kiezen, moet even leuk zijn als hem verwekken”, zo vat Pita het samen bij Adweek.