Wandel rustig de zomer door

Het startschot voor de zomervakantie is ondertussen officieel gegeven! Genieten en tot rust komen staan centraal tijdens deze periode en geen betere manier om dat te doen als met een goede wandeling. Je ontspant, leert de omgeving kennen en geniet van de buitenlucht, terwijl je tegelijkertijd het mooiste van de natuur kan aanschouwen. Voor wie zijn zomer al stappend wil doorbrengen, sommen we hier enkele van de mooiste wandelbestemmingen van Europa op.

De Ardennen

Een klassieker maar natuurlijk niet zonder reden. De Belgische Ardennen zijn vlak bij de deur, bieden een heleboel natuurschoon en beschikken over tal van wandelpaden en –routes. Laat je vervoeren door kabbelende beekjes, charmante dorpjes, uitgestrekte wouden en imposante rotsformaties. Je krijgt het gevoel helemaal weg te zijn, terwijl je slechts op een steenworp van huis bent.

De Schotse Hooglanden

Wie een uitdaging zoekt, kan die vinden in Schotland. Daar heb je de West Highland Way, een wandelpad van 152 kilometer, dwars door de Schotse Hooglanden. Bij momenten waan je je van de wereld weg, zeker aangezien de oude veedrijverroutes en koetswegen je slechts langs een handvol dorpjes brengen, die soms niet meer dan een pub of een hotel zijn. Een stevige en verrassende wandeling, waar je toch een week voor onderweg bent.

Madeira

De bloeiende archipel van in de Atlantische Oceaan trekt van oudsher natuurliefhebbers aan, mede dankzij de adembenemende, gevarieerde natuur. Je vindt er uren wandelplezier in het indrukwekkende hooggebergte, het dichte oerwoud of het wilde binnenland. Bovendien zijn alle wandelroutes ideaal voor wie aan een rustig tempo dit prachtige eiland wil ontdekken.

Gran Canaria

Gran Canaria is meer dan een verzameling van bruisende kuststeden. Dit eiland van de Canarische archipel heeft een befaamde duinengordel, authentieke dorpjes en vooral een ongekende natuurpracht! Wandelingen kunnen je van rustoord tot rustoord brengen, maar je kan jezelf ook uitdagen en bergen als de Roque Nublo of de Pico de las Nieves beklimmen. Vandaar heb je een prachtig uitzicht over het eiland en met wat geluk kan je zelfs de Pico de Teide op het naburige eiland Tenerife aanschouwen. Vanuit Gran Canaria kan je ook prima de andere Canarische Eilanden, zoals Tenerife en Las Palmas, bezoeken en bewandelen.

De Moezelstreek

De Moezel meandert tussen glooiende heuvels, typische wijndorpjes en steile rotsen met burchtruïnes. Wandelaars die verkoeling zoeken kunnen hier terecht voor het zachte klimaat, maar evengoed voor een verkoelend glaasje wijn van de gevierde Rislingdruif.De perfect aangelegde wandelroutes langs de rivieroevers lenen zich prima voor een verkenning van deze Duitse wijnstreek. Naast de rivier vind je bovendien het romantische Trier, de oudste stad van Duitsland. Dankzij de Romeinse monumenten, de Hauptmarkt, de St. Petersdom en de gezellige winkelstraten kan je hier ook uren zorgeloos kuieren.

De Vogezen

Het landschap van het noordoosten van Frankrijk kan menig buitenmens ongetwijfeld bekoren. In het totaal ligt er een slordige 4.000 kilometer aan wandelpaden.  Zo heb je er het natuurpark Ballons de Vosges, een paradijs voor wandelaars. Volg er een van de routes en laat je verbazen door stille valleien, charmante boerendorpjes en schilderachtige riviertjes met watermolens. Wie na een stevige staptocht graag gaat pootjepaden, vindt zijn gading in de populaire vakantieplaats Gérardmer, aan de oever van een prachtig meer omringd door steile hellingen.

Dalmatië

Deze schilderachtige streek aan de kust Kroatië is een must see voor wandelaars. Het ruwe binnenland van de streek beschikt over tal van wandelpaden die je langs prachtige panorama’s, ongerepte natuurparken en historische gebouwen brengen. De historiek culmineert in Split, waarvan de kern gevormd wordt door het oude paleis van Diocletianus. De oude stad maakt deel uit van werelderfgoedlijst van UNESCO en diende daarnaast vaak als set voor de succesreeks Game of Thrones. Bovendien kan je er heerlijk relaxen op de vele stranden, die op loopafstand van de stadskern liggen.

Zijn jouw wandelschoenen al ingelopen? Spring zeker eens binnen bij Neckermann voordat je je in het avontuur stort. De reisplanner biedt tal van reisformules, vervoersmogelijkheden en hotels aan die een wandelvakantie nog ontspannender maken!