Goffin peuzelt Baghdatis op

David Goffin heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de achtste finales van Wimbledon. De Luikenaar veegde de vloer aan met zijn zwarte beest, de Cyprioot Marcos Baghdatis: 6-3, 6-4 en 6-2.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

 De 24-jarige Goffin en de 30-jarige Baghdatis stonden voor de vierde keer tegenover elkaar. Bags had de vorige ontmoetingen, waaronder twee eerder dit jaar, gewonnen. Op gras hadden de twee elkaar evenwel nog nooit getroffen.

Goffin begon aarzelend en moest meteen zijn opslag inleveren. Maar onze landgenoot herpakte zich onmiddellijk en dankzij twee breaks kon hij doorstomen naar 6-3 setwinst.

In de tweede set ging het gelijk op tot 3-3. Toen ging Goffin een tweede keer door de opslag van zijn tegenstander en bij 5-4 kon hij uitserveren.

Dat spelbeeld herhaalde zich in de derde set. Na een dubbele break kwam de beresterke Belg 5-1 voor, en bij 5-2 en 40/0 verzilverde hij meteen zijn eerste matchbal. Zo stuurde hij Baghdatis - in 2006 nog in de halve finales op Wimbledon - na 1 uur en 45 minuten al naar huis.

Goffin - die in drie wedstrijden nog geen enkele set moest prijsgeven - speelt nu voor een plek in de kwartfinales tegen de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 4). De winnaar van Roland Garros haalde het van de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 43) met 6-4, 6-3 en 6-4.