Crowdfundingproject moet frituur redden

Toen Pommes Frites, een van de weinige Belgische frituren in New York, door een brand verwoest werd, bleven de eigenaars niet bij de pakken zitten. In plaats daarvan startten ze een crowdfundingproject om de nodige centen bijeen te sprokkelen voor de heropbouw.

Door een gigantische gasexplosie eerder dit jaar, werden verschillende gebouwen in de New Yorkse buurt East Village grotendeels vernietigd. Zo ook Pommes Frites, dat er al zo’n goede achttien jaar gevestigd is en nu noodgedwongen op zoek moest naar een nieuwe locatie. Na enkele maanden werd er een geschikt pand gevonden, maar de huurprijs ervan ligt een pak hoger dan bij het vorige onderkomen. Daarom doen de twee eigenaars beroep op hun trouwe klanten, die ze oproepen om een bijdrage te storten.

En met succes, want op één dag wist Pommes Frites al ruim 5.000 dollar te verzamelen. Het einddoel ligt echter nog een pak hoger: dat is 64.000 dollar of zo’n 58.000 euro. Bij een gift van minstens 6 dollar hebben de gulle schenkers recht op een pakje friet met saus, dat ze vanaf de herfst kunnen komen opeisen. Tegen die tijd hopen de zaakvoerders terug open te gaan.

Pommes Frites is één van de weinige frituren in New York die zijn frieten op een typisch Belgische manier bereidt. Zo worden bijvoorbeeld alle aardappelen met de hand gesneden en worden de frieten twee keer gebakken voordat ze aan de klanten voorgeschoteld worden. Om de ervaring compleet te maken, wil Pommes Frites in de toekomst ook Belgische bieren op de menukaart zetten.