Broers sturen elkaar 42 jaar dezelfde verjaardagskaart

“Dit is het tijdperk van de ecologie. Gooi deze kaart niet weg maar hergebruik of recycleer het voor een vriend.” Die boodschap staat geschreven op één van de Hallmark-kaartjes die 42 jaar geleden op de markt gebracht werd. Twee broers besloten om deze boodschap letterlijk op te vatten en stuurden elkaar gedurende al die tijd dezelfde verjaardagskaart. In totaal werd de kaart 84 verjaardagen lang gerecycleerd.

Het was de vader van Sunny Kate Methier, Jeff, die de kaart destijds uitkoos. Zijn broer, Ron Methier, vierde op 1 april 1973 namelijk zijn tweeëntwintigste verjaardag. “Ron trok naar de universiteit om voor milieu-intenieur te gaan studeren, dus mijn vader vond het opschrift op de kaart heel erg toepasselijk”, zo lichtte dochter Sunny Kate Methier het verhaal toe toen ze het op Reddit en Imgur plaatste, waar de kaart massaal veel reacties oogstte.

Ron Methier was iets minder consequent dan zijn broer en vergat af en toe om de kaart te ondertekenen. Hij werd dan ook het voorwerp van spot op de twee online fora. “Mijn vader wil benadrukken dat Ron zeker niet vergeetachtig is”, reageerde Sunny Kate daarop.