Vind de ideale vacature in een handomdraai

Het vinden van de geknipte job is voor iedereen een helse klus en de wildgroei aan vacaturedatabanken maakt het er niet bepaald simpeler op. Wij helpen je graag met deze vier tips waarmee je de perfecte vacature in een mum van tijd op het spoor komt.

Zoek gericht
Steeds meer bedrijven posten hun openstaande vacatures op hun eigen website. In plaats van naarstig te zoeken in de onoverzichtelijke vacaturedatabanken, kun je dus best vertrekken bij de websites van de meest interessante bedrijven. Hebben zij geen openstaande vacatures? Stuur dan een open sollicitatie.

Maak gebruik van zoekmachines
Het is heel erg simpel om via zoekmachines als Google de juiste vacatures op het spoor te komen, mits je de juiste zoektermen gebruikt. Moest het niet lukken, probeer dan zeker dit: [vacature + stad + branche/positie]

Plaats je CV online
Vacaturebanken zijn erg praktisch voor werkgevers omdat ze via deze databanken gemakkelijk nieuw talent kunnen strikken. Wees je daarvan bewust. Zorg ervoor dat je CV online staat, zodat potentiële werkgevers je ten alle tijden kunnen contacteren, zelfs als je niet actief op zoek bent naar een nieuwe job.

Schakel sociale media in 
Een gepaste job vinden via sociale media lijkt moeilijker dan het is. LinkedIn is ongetwijfeld het medium dat het meeste mensen aan een job helpt. Om er efficiënt gebruik van te maken, zorg je best voor een zo compleet mogelijk profiel en kan je je aansluiten bij groepen die passen bij jouw studie- of werkveld. Recruiters kunnen zo via relevante zoekwoorden op jouw profiel terecht te komen. Maar andersom werkt het ook: steeds meer bedrijven posten hun openstaande vacatures op LinkedIn.

Ook Twitter kan een uitstekende tool zijn om direct in contact te komen met recruiters en bedrijven. Volg Twitter-accounts van interessante bedrijven en ga op zoek naar recruiters die hun vacatures online zwieren.