De Brusselse festivalzomer barst los!

De vakantie is begonnen, tropische temperaturen zorgen voor een broeierig sfeertje en er hangen zwoele vibes in de lucht… De ideale cocktail voor een knallende festivalzomer dus! In en rond Brussel zijn er dit weekend maar liefst twee grote festivals die een duit in het zakje doen van deze topzomer: Paradise City en Couleur Café. De ene een gevestigde waarde, de andere een beloftevolle nieuwkomer en beide het bezoeken waard!

Het jonkie

De gronden van het Kasteel de Ribaucourt in Perk, bij Steenokkerzeel, ontvangen dit weekend de allereerste editie van Paradise City, een festival dat alles een beetje anders aanpakt. Een ticket wordt een Green Card, bezoekers heten ‘Citizens of the City of the Future’ en alles wordt zo ecologisch mogelijk georganiseerd worden.

Om tot een zo duurzaam mogelijk festival te komen, hebben de organisatoren een groen charter opgesteld. Dat houdt onder andere hebruikbare bekers, hernieuwbare energie en veggiemaaltijden in. Carpoolen wordt aangemoedigd en hoe ecologischer je vervoersmiddel is, des te dichter je bij de festivalweide mag parkeren.

Maar met duurzaamheid alleen bouw je nog geen festival, je hebt natuurlijk ook een sterke line-up nodig. Die ontbreekt uiteraard niet op Paradise City. Een hele rits undergroundartiesten uit de electronica- en indiewereld, waaronder Soul Clap, Aeroplane en Aquarius Heaven zullen twee dagen lang het beste van zichzelf geven.

Ondanks dat dit de eerste editie van Paradise City is, is er heel wat belangstelling voor het festival. Zo’n  6.000 mensen gaven op Facebook aan dat ze aanwezig zullen zijn en de Britse kwaliteitskrant The Guardian nam Paradise City zelfs op in hun lijst van “de 10 beste onbekende Europese festivals”.

De organisatie van het festival doet er bovendien alles aan om de aangekondigde extreme hitte draaglijk te maken. Zo zullen er genoeg schaduwrijke plekjes zijn, wordt er gratis water en zonnecrème uitgedeeld en worden de podia overdekt.

De vaste waarde

Wanneer Paradise City zijn debuut maakt, viert Couleur Café zijn 26ste editie. De multiculturele driedaagse gaat voor de laatste keer door op het terrein aan Thurn & Taxis, maar dat zal de sfeer niet drukken. Drie dagen lang zullen zo’n 66 acts, verdeeld over vijf podia, de bezoekers voorzien van exotische beats uit alle hoeken van de wereld.

Ronkende internationale namen als Busta Rhymes, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Wu-Tang Clan en Caravan Palace zijn slechts een greep uit het eclectische aanbod van Couleur Café. Zij worden nog versterkt door artistiek toptalent van eigen bodem zoals Lefto, The Magician, Pucho Diaz en Tourist LeMC.

De tropische warmte van deze artiesten gecombineerd met de hoge temperaturen zorgen ervoor dat Couleur Café écht hot zal zijn. De organisatie grijpt daarom in en zal voor verfrissende maatregelen zorgen. Gratis kraantjeswater zal beschikbaar zijn en bezoekers kunnen zich verfrissen met sproeiers en kraantjes in de Refresh-zone. Wie het nog te warm heeft, kan afzakken naar de Titan, die na elk concert wordt omgetoverd tot een Tropical Rain Zone. Als kers op de taart wordt Holi Couleur op zaterdag vervangen door een verkoelende schuimparty!

Het belooft een warm festivalweekend (en –zomer) te worden!