Kim Clijsters wil de slimste mens worden

Na lang aandringen heeft Erik Van Looy de voormalige nummer één van het vrouwentennis, Kim Clijsters, kunnen overtuigen om deel te nemen aan het nieuwe Seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Er liggen al 26 kandidaten vast, maar wie er nog meespeelt, is niet bekendgemaakt.

Het gerucht ging de ronde nadat presentator Erik Van Looy en Clijsters samen waren gespot. “Het gerucht klopt”, zegt Van Looy aan De Morgen. “Ik ben met Kim op stap geweest. Ik heb heel even Gert Verhust taferelen zien opdoemen. Die wilde vorig jaar alleen maar toehappen als ik een nacht met hem ging stappen.” Ook na een avond uit, rond 4 uur ’s nachts, gaf Clijsters uiteindelijk toe. “Sindsdien is Kim bezeten door het spelletje. Er is al een ploeg van ons naar Bree getrokken om haar extra te trainen”, aldus Van Looy.

Van Looy haalt met Clijsters een echt competitiebeest binnen. “Wordt het game, set & match voor Kim en haalt ze ook deze titel binnen?”, luidt het op de website van Vier. Als het van Clijsters zelf afhangt wel.

Al 26 van de 34 deelnemers van het dertiende seizoen van het populaire televisieprogramma liggen vast. Over de andere namen is voorlopig niets geweten. Al hoopt Van Looy dat Stan Van Samang er ook bij zou zijn, maar “dat moet agendagewijs nog in orde komen”.