Goffin snelt naar derde ronde op Wimbledon

David Goffin heeft zich op een drafje geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. De Luikenaar haalde het van thuisspeler Liam Broady in drie sets: 7-6, 6-1 en 6-1.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

In de eerste set kon de 21-jarige Brit - die in eigen land een wildcard had gekregen - nog enigszins gelijke tred houden met onze landgenoot. De 24-jarige Goffin (ATP 15) kon zijn opslagspelletjes makkelijker winnen, maar Broady (ATP 182) werkte bij 5-4 nog een setpunt weg. Pas in de tiebreak maakte de Belg het verschil, door die met 7-3 naar zich toe te trekken.

Ook in de tweede set bleek de steun van het Britse publiek onvoldoende voor Broady. Hij leverde meteen zijn opslagspel in, waarna Goffin kon uitlopen tot 5-0. Onze landgenoot moest nog een break toestaan, maar stelde meteen orde op zaken: 6-1.

Goffin bleef daarna met heerlijke punten uitpakken en Broady bleek meer dan een maatje te klein. Opnieuw kon de thuisspeler slechts één spelletje winnen. Zo stond na 1 uur en 53 minuten al de eindscore op het bord: 7-6, 6-1 en 6-1. Opvallend: in de eerste ronde had Goffin met exact dezelfde setstanden de maat genomen van de Argentijn Horacio Zeballos (ATP 128).

In de derde ronde neemt de Luikenaar het op tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis of de Australische kwalificatiespeler John Millman.