Spoorbaas schiet met scherp op Infrabel

20150521 - MECHELEN, BELGIUM: NMBS - SNCB CEO Jo Cornu pictured during a visit to the workplace of Belgian railway company NMBS-SNCB in Mechelen, Thursday 21 May 2015. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS

NMBS-topman Jo Cornu laat zich in een gelekte brief bijzonder kritisch uit over Infrabel. Hij hekelt onder meer de “lamentabele” staat van de niet-bemande stopplaatsen. Dat schrijft De Standaard.

In een uitgelekte brief aan een N-VA-kamerlid schrijft Cornu (foto) dat het zusterbedrijf Infrabel “zich aan de dienstverlening van de reizigers weinig of niets gelegen laat”. Zo verwijst hij naar de “lamentabele” staat van niet-bemande stopplaatsen, die van 2005 tot 2013 onder de bevoegdheid van Infrabel vielen.

De brief kadert in de discussie over wie in de toekomst bevoegd wordt over de stations en aanverwante infrastructuur. Nu zit die verantwoordelijkheid bij de NMBS, maar de N-VA wil dat Infrabel dat straks wordt. En dat is zeer tegen de zin van NMBS-baas Jo Cornu.

Infrabel zegt “zwaar ontgoocheld” te zijn door de uitspraken van Cornu. Ook de N-VA’er verbaast zich over de scherpe toon. “De toon is scherp, tegen mij en tegen Infrabel, maar dat is Cornu zijn stijl zeker?”