Taco’s met rundvlees

Deze week doen we niet aan koken, maar aan assemblage. Typisch Mexicaanse taco’s steek je in een handomdraai in elkaar, met een minimum aan inspanning.

 



Wat heb je nodig? (voor 4 taco’s)

  • 300 gram rundvlees
  • 4 taco’s
  • 1 rijpe avocado
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 jalapeno-pepers
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • IJsbergsla
  • Lente-ui
  • Zure room
  • Verse koriander
  • Peper
  • Zout

Stap 1

Voor deze taco’s kan je een stuk rundvlees naar keuze gebruiken. Kruid het vlees met peper en zout en bak het in een grillpan tot het vanbinnen rosé is. Snij het vervolgens in zo dun mogelijke reepjes.

Stap 2

Maak de salsa door alle groenten in fijne stukken te snijden. Vergeet niet de zaadjes te verwijderen van de pepers, de tomaten en de puntpaprika. Meng alle ingrediënten in een slakom en pers er het sap van een halve limoen over uit.

Stap 3

Vul de taco’s met een laagje zure room, gevolgd door een paar blaadjes frisse ijsbergsla en reepjes vlees. Werk af met een flinke schep van de salsa en wat verse koriander. Voor de liefhebbers kan er eventueel nog wat geschaafde cheddar of emmentaler over.

 

Smakelijk!

 

Recept: Maarten Joossens