A taste of America: zoete aardappel met maïs en bonen

De Verenigde Staten bereiden zich momenteel voor op hun belangrijkste feestdag: The Fourth of July. Zo worden barbecues grondig geschrobt, picknickmanden van de zolder gehaald en hangen vele Amerikanen de vlag buiten. Bij ons wordt de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag natuurlijk niet zo uitbundig gevierd, maar het is een uitstekend moment om de Amerikaanse keuken te herontdekken. Die omvat immers heel wat meer dan hamburgers en hotdogs! Om dat te bewijzen geven we je hier een heerlijk recept voor zoete aardappelen gevuld met maïs en bonen mee.

Wat heb je nodig? (voor vier personen)

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 maïskolven
  • 1 blik rode bonen
  • geraspte kaas
  • zout en peper

Stap 1

Snijd het uiteinde van de maïskolven zodat de bladeren eraf vallen en maak ze schoon. Kook de maïskolven ongeveer 10 minuten in gezouten water. Kook tegelijkertijd de zoete aardappelen in de schil tot ze zacht zijn.

Stap 2

Snijd vervolgens de aardappelen in de lengte in twee en hol de binnenkant een beetje uit zodat er plaats is voor de vulling. Verdeel de rode bonen en de maïs over de aardappelhelften. Kruid af met wat peper en zout en garneer met geraspte kaas.

Stap 3

Leg het geheel nog eventjes onder een warme grill, totdat de kaas gesmolten is. Enjoy!

LIDL_W23_ZoeteAardappel