Hartverscheurende festivaldilemma’s

20130704 - WERCHTER, BELGIUM: Illustration picture shows people enjoying the first day of the 39th edition of the Rock Werchter 2013 music festival in Werchter, Thursday 04 July 2013. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR

Het leven van een festivalganger heeft veel weg van één groot feest, maar het is heus niet altijd rozengeur en maneschijn. Op gezette tijden moeten er namelijk keuzes gemaakt worden die weleens levensbepalend zouden kunnen zijn. Wij loodsen je door de meest prangende festivaldilemma’s.

Goedkope of dure oordoppen?
Meer en meer jongeren lopen rond met een gehoorbeschadiging. Zonde, want er is een simpele oplossing voorhanden. De vraag is alleen: investeer je in dure, geavanceerde oordoppen of zijn de gratis exemplaren net zo goed? Het antwoord op die vraag is simpel: goedkope of gratis oordoppen bieden zeker voldoende bescherming bij een geluidsvolume van 95 decibel, maar je verliest aan geluidskwaliteit. Als je optimaal wil genieten van de muziek, investeer dan in een paar op maat gemaakte oordoppen die het geluid beter filteren.

Bier of sterke drank?
Kies je voor een veel duurder, lekkerder drankje of doe je jezelf te goed aan waterig festivalbier? Bij dit dilemma is het slechts een kwestie van smaak. Alcoholliefhebbers die graag in benevelde toestand op de wei rondhangen en het festivalterrein beschouwen als één grote chirofuif met betere muziek, zijn prima af met bier. Ervaren festivalrotten die beschikken over een uitgebreider budget en meer ontwikkelde smaakpapillen, storten zich beter op de sterke drank.

Seks of geen seks?
Voor 13.000 van de 17.000 deelnemers aan een enquête van Studio Brussel luidde het antwoord op deze vraag luidkeels ‘ja’. Zo’n 88% van de ondervraagden gaf aan het bij een braaf kusje gehouden te hebben, maar voor 25% daarvan ging het dan wel om de eerste kus. Op het vlak van veilig vrijen was de enquête heel positief: 72% van de deelnemers gaf aan enkel van bil gaan met met condoom. Als je dus beslist om je volledig te laten gaan, is de kans groot dat je op een partner stoot die een rubbertje op zak heeft.

Stille of luidruchtige camping?
Je eigen luiheid en je behoefte aan slaap zijn hier ongetwijfeld de meest doorslaggevende factoren. Vind je het niet erg om een paar honderd meter te wandelen en is jouw slaap heilig? Dan kies je best voor de stille camping achteraan. Partyanimals die na de de concerten graag het feestje op de camping verder zetten, nemen hun intrek best op de camping het dichtst bij het festivalterrein. De dronken, willekeurig urinerende buren krijg je er gratis en voor niets bij.

Door Mare Hotterbeekx