Astronomen vernoemen nieuw melkwegstelsel naar Cristiano Ronaldo

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates a goal during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Granada FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 5, 2015. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN

Astronomen hebben onlangs een nieuw melkwegstelsel ontdekt en een opmerkelijke naam gegeven. Het sterrenstelsel werd Cosmos Redshift 7 genoemd volgens de wetenschappelijke methode om verre objecten van het universum te benoemen. Maar de naam is niet geheel wetenschappelijk gekozen. Er zit namelijk een kleine knipoog in naar Cristiano Ronaldo.

De Portugese sterspeler van Real Madrid staat bekend als CR7, wat ook de afkorting is van het nieuwe melkwegstelsel. De knipoog naar de stervoetballer was een idee van de astronoom die de ontdekking deed. De man studeerde aan de Universiteit van Lissabon in het geboorteland van Ronaldo.

Net als Ronaldo is het nieuwe sterrenstelsel vrij indrukwekkend. CR7 werd 800 miljoen jaar na de Big Bang gevormd, wat betekent dat het licht dat naar de Aarde reist er 12.9 miljard jaar over doet. “Het is een uitzonderlijk zeldzaam object en verweg het helderste sterrenstelsel dat ooit werd waargenomen op deze plek in het heelal,” schreef de European Southern Observatory in een persbericht.