The Last Ship en drie andere apocalyptische series!

Op 17 juni verschijnt het eerste seizoen van de Amerikaanse post-apocalyptische serie The Last Ship bij Warner Home Video. Na een wereldwijde pandemie werd 80 procent van de bevolking uitgeroeid. Onder het kleine aantal overlevenden bevindt zich de bemanning van U.S.S. ‘Nathan James’. Niet alleen zijn zij een van de enigen die zich staande hielden, maar ook en vooral hebben zij de enige persoon die de wereld kan redden met zich mee. Hoe de microbiologe Rachel Scott (Rhona Mitra) het klaarspeelt, zie je in de bloedstollende serie. Het einde van de wereld is een populair thema op zowel het grote als kleine scherm, we zetten enkele voorbeelden even op een rijtje.

 

12 monkeys

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar de hoofdrolspeler in deze serie, James Cole (Aaron Stanford), is afkomstig uit het jaar 2043 én kan tijdreizen. De man moet naar het heden terugkeren om de oorzaak te vinden van een dodelijke ziekte die een groot deel van de mensheid in de toekomst zal uitroeien. Hij wordt hierin bijgestaan door viroloog Cassandra Railly (Amanda Schull) en wiskundig genie Jennifer Goines (Emily Hampshire)

 

De serie is gebaseerd op de gelijknamige film van regisseur Terry Gilliam, maar krijgt toch een andere wending. Wat James Cole doet met het virus genaamd ‘The Army of the Twelve Monkeys’, is aan jou om te ontdekken. Een eerste seizoen werd al gemaakt, een tweede is op komst.

 

The Last Man on Earth

Het bestaat wel degelijk: de post-apocalyptische komedie. 2021 en bijna iedereen werd getroffen door een dodelijk mysterieus virus. Slechts één man overleeft de ultramicrobe: de Amerikaan Phil Miller (Will Forte). Rouwig is hij daar niet echt om. Nu kan hij eindelijk dragen wat hij wil zonder rare blikken te krijgen, supermarkten leegplunderen zonder betrapt te worden, uit volle borst het volkslied zingen zonder te worden uitgelachen en dure kunstwerken meenemen zonder een schandaal te veroorzaken.

 

De serie werd bedacht, geschreven, geproduceerd en gespeeld door Will Forte (Saturday Night Live, 30 Rock). Een eenzaam proces dat zich reflecteert in de inhoud van het verhaal?

 

The Walking Dead

Wat er gebeurt wanneer zombies de wereld overnemen, zie je in The Walking Dead. De dagen en maanden na deze uitbraak, proberen mensen op vaak wanhopige wijze enig teken van normaal leven te vinden. Politieagent Rock Grimes (Andrew Lincoln) wil gewoon zijn vrouw en kind terugvinden en doet er alles voor om dat doel te bereiken. Om alles tot een goed einde te brengen, moeten de overlevenden samenwerken en elkaar vertrouwen. Maar dat gebeurt niet altijd…

 

De reeks is gebaseerd op de gelijknamige strip en werd geproduceerd door regisseur Frank Darabont, bekend van onder meer The Shawshank Redemption en The Green Mile.

The Last Ship is vanaf 17 juni beschikaar op Blu-ray en DVD.

5000197283_BX_LASTSHIP_BD_SC.indd