Seldersalade met scampi's

Zomerser dan een lichte salade wordt een voorgerecht niet. Omdat het oog ook wat wil, kiezen we deze week voor een kleurrijk assortiment aan knapperige groenten met een handvol gegrilde scampi's.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Wat heb je nodig ? (voor 4 personen)

16 ongepelde scampi's

4 steeltjes selder

Een halve rode ui

4 zilveruitjes

1 grote chilipeper

1 teentje look

250 gram gemengde snoeptomaten

Handvol kappertjes

Olijfolie

Grof zeezout

Zwarte peper

Verse basilicum

Sap van een halve citroen

 

Stap 1 : Zes jaar hotelschool hoef je niet te volgen om dit eenvoudige hapje in elkaar te boksen. Het meeste werk kruipt in het wassen en snijden van de groenten, die liefst zo vers mogelijk zijn. De seldersteeltjes moet je met een dunschiller ontdoen van het buitenste laagje, anders geven de ‘draden' een onaangenaam mondgevoel. Snij de steeltjes vervolgens in gelijke stukken, waarna je de tomaten in tweeën deelt. De zilveruitjes, de rode ui en de chilipeper snij je best zo dun mogelijk.

 

Stap 2 : Verhit een grote grillpan op een stevig vuur. Wrijf de ongepelde scampi's in met de look, wat olijfolie en peper en zout. Grill ze een minuutje aan weerszijden en leg ze aan de kant.

 

Stap 3 : Doe alle ingrediënten samen in een slakom. Zorg voor een harmonieuze verhouding tussen de verschillende groenten. Werk af met een handvol uitgelekte kappertjes, verse blaadjes basilicum, een beetje olijfolie en citroensap en peper en zout naar smaak.

 

Klaar in 15 minuten

Maarten Joossens