Wie gekke sokken draagt is interessant, rebels en succesvol

Of ze nu bedekt zijn met stippen, kreeften, Amerikaanse vlaggen, superhelden, honden, zeilboten of robots, het dragen van gekke sokken heeft een aantal verborgen voordelen. In een wereld waar overeenstemming vaak heerst, is het aan gedurfde personen om met een paar sokken te tonen wie ze werkelijk zijn in het openbaar.

Mensen die kleurrijke sokken met gekke patronen dragen, leiden een subtiele revolutie tegen uniformen en fatsoen. Ze weigeren zich de sociale normen te laten dicteren en dragen aan hun voeten wat ze willen.

Doorheen de geschiedenis zijn er talloze voorbeelden van modetrends die een subversief doeleind dienden. Het ene al wat dramatischer dan het andere.

In Schotland bijvoorbeeld groeide tartan uit als een symbool van rebellie. Tijdens de 18de eeuw waren er opstanden tegen de Britse kroon in de Schotse Hooglanden. Uiteindelijk raakte de wollen stof zo verbonden met de opstanden dat de Britse kroon ervoor zorgde dat de stof illegaal werd met de Dress Act in 1746. Daardoor konden de Schotten wettelijk geen kilts meer dragen totdat de wet werd ingetrokken in 1782.

azz36556_multi_default_xl

Hoewel het dragen van een kleurrijke sok lang niet zo subversief of politiek getint is, is het nog steeds een expressie van individualiteit. Wat je draagt zegt veel over je persoonlijkheid en gekke sokken stralen een levendig, innovatief en intrigerend imago af.

Kleurrijke sokken tonen speelsheid. Ze zijn een ijsbreker en een manier om je te verbinden met anderen. Je bouwt het imago op van een creatief type en na verloop van tijd krijg je meer en meer de mogelijkheid om bepaalde regels te omzeilen of te overtreden zonder gevolgen.

Uit onderzoek blijkt dat onze kledingkeuze vaak bepaalt hoe anderen ons behandelen en bekijken. Wat we dragen heeft ook een invloed op de manier waarop we over onszelf oordelen en onze eigen waarneming.

Dr. Adam Galinsky ontdekte dat onze kledingkeuze ook een invloed heeft op onze cognitieve processen. “Kleding valt het brein en het lichaam binnen, waardoor de drager in een andere psychologische toestand kan verkeren,” vertelde Galinsky aan New York Times.

Dat wil zeggen dat het dragen van bepaalde kleding ons het vertrouwen kan geven om bepaalde taken op ons te nemen en dus letterlijk de manier waarop we denken en handelen verandert.

Gekke sokken geven ons het gevoel dapperder te zijn en onvoorspelbaarder. Ze leiden ons onbekende wateren in wat op zijn beurt ervoor zorgt dat we meer succes hebben in het leven.

Succes wordt meestal bereikt door in het onbekende te springen en risico’s te omhelzen. Het beste aan gekke sokken is dat ze unisex zijn, waaruit blijkt dat je mannen en vrouwen gelijk acht. Dus laten we allemaal samen de wereld veroveren door krankzinnig uitziende sokken te dragen en in tussentijd sekse-neutraliteit ermee te verbeteren.