Maak je Samsung-smartphone eenvoudig boefproof

Per week worden meer dan 300 smartphones gestolen. Dieven stelen smartphones vooral om de toestellen te verkopen of om persoonlijke informatie van de eigenaar te verzamelen.  Bijna alle smartphones hebben een anti-diefstalfunctie waarbij het toestel vanop afstand getraceerd en geblokkeerd kan worden. Maar verschillende Samsung-smartphones hebben een extra mogelijkheid: de heractiveringsvergrendeling. Deze functie maakt het onmogelijk voor dieven om je apparaat terug te zetten naar de fabrieksintellingen. Dat maakt je smartphone meteen onverkoopbaar. Zie hier hoe het werkt:

 

Volg deze stappen op en maak zo je Samsung-smartphone waardeloos voor dieven:

  1. Ga naar ‘Instellingen’
  2. Selecteer ‘Beveiliging’
  3. Druk op ‘Mijn mobiel traceren’
  4. Zet ‘Find my Mobile’ en ‘Heractiveringsvergrendeling’ aan.

Wanneer je smartphone dan wordt gestolen, dan hoef je gewoon de volgende acties te ondernemen opdat de dief er helemaal niks mee kan aanvangen:

  1. Surf naar findmymobile.samsung.com en log in met je Samsung-account om je telefoon terug te vinden
  2. Wis hier persoonlijke data en/of blokkeer je toestel.
  3. Bel je provider op om je SIM-kaart te blokkeren en een nieuwe te verkrijgen
  4. Doe aangifte bij de politie. Met behulp van de traceerfunctie, kan je haar meedelen waar je toestel zich bevindt.

« Als iedereen zijn toestel op deze manier instelt, dan zal de interesse van dieven voor smartphones verdwijnen, zoals dat ook met de autoradio gebeurde », zegt Kristof Vanhuffel, product manager smartphones van Samsung België.

De heractiveringsvergrendeling werd in 2013 ingevoerd als antwoord op de vraag naar een nóg makkelijkere bescherming van consumenten tegen dieven. De functie zit standard inbegrepen in het installatiemenu van de allernieuwste Galaxy Note 4, maar ook van de Samsung Galaxy s6 en Galaxy s6 edge. Sinds januari dit jaar is het mogelijk voor gebruikers van deze toestellen om hun mobiele veiligheid op die manier veilig te stellen.