Nederlanders breken wereldrecord met brug van bierbakken

Studenten drinken graag eens een pintje, zeker met dit weer is een beetje verfrissing zeker welkom. Met de lege bierbakken kan je ook heel wat doen. In Nederland maken ze er bruggen mee.

Studenten aan de Technische Universiteit (TU) Delft maakten een brug van maar liefst 7800 bierbakken, goed voor een brug van in totaal 22 meter lang. Negen studenten ‘civiele techniek’ en 75 vrijwilligers bouwden het geheel donderdagmiddag.

Kratten 2

“We hebben een overspanning van bierkratten gemaakt van 21,8 meter,” laat de organisator van het project, studente Cleo Jongedijk weten in het Algemeen Dagblad. “De brug, in eerste instantie ondersteund door een steiger, zetten we onder spanning in een boog. Vervolgens halen we heel voorzichtig de boog weg. Dat is eigenlijk het spannendste moment, of de brug het houdt. Want zonder steiger moet de brug van bierkratten het minstens een uur uithouden.”

Het oude wereldrecord van 19,4 meter sneuvelde, de brug bleef staan. En ze staat er nog steeds. De brug werd opgebouwd ter ere van het ‘A Day of Wonder’ festival, een internationaal evenement over technologie.