Leonardo DiCaprio en Michael Bay werken aan film over Rwandees wielerteam

Actor Leonardo DiCaprio attends the 8th Annual Clinton Global Citizen Awards ceremony in New York September 21, 2014. AFP PHOTO/STEPHEN CHERNIN

Volgens The Hollywood Reporter gaan Leonardo DiCaprio en Michael Bay samen een film maken over het wielerteam van Rwanda.

De acteur en regisseur zijn al in gesprek met Paramount Pictures en hopen toestemming te krijgen om in productie te gaan.

Opvallend is dat DiCaprio niet als acteur zal meewerken aan de film en ook Bay zal zijn rol van regisseur niet opnemen, maar beide Hollywoodsterren willen wel hun naam verbinden aan de film. Orlando von Einseide, die eerder de Oscargenomineerde documentaire Virunça maakte, wordt de regisseur.

De film vertelt het verhaal het verhaal Jacques ‘Jock’ Boyer, een Amerikaanse wielrenner die meedeed aan de Tour de France. Hij won meer dan veertig wedstrijden in zijn carrière. Na zijn carrière ging het bergaf met de wielrenner. Hij belandde in de gevangenis omdat hij een relatie met een tiener had. In Rwanda hervond Boyer zijn geluk toen hij een groep Rwandese jongens vond die een wielerteam wilden verzamelen. Uiteindelijk nam zijn team deel aan de Olympische Spelen in Londen in 2012.