De meest trendy vakantiebestemmingen

Ben je nog steeds aan het twijfelen voor jouw ideale vakantiebestemming? Met de zomervakantie die nog maar een kleine maand van ons verwijderd is, is het misschien al te laat om een groots vakantieplan te bedenken. Maar dat is niet per se nodig, er zijn immers een heleboel trendy bestemmingen die vlakbij zijn zodat je niet al te veel hoeft te plannen, of die ook na de grote vakantie nog zeker een bezoekje waard zijn.

Amsterdam, Nederland

Dat onze noorderburen weten wat gezellig is, blijkt uit hun charmante hoofdstad Amsterdam. De authentieke grachten worden er afgewisseld met beeldige kunstgalerijtjes, indrukwekkende koopmanshuizen en interessante, doch soms bizzare musea. Meer dan 10.000 winkels maken van Amsterdam waar een shoppingparadijs. De dynamische buurten rond het Rembrandtplein en het Leidseplein lenen zich daarnaast prima voor een avondje uit. Bovendien is Amsterdam slechts op een steenworp van Brussel en erg gemakkelijk te bereiken met de trein.

Londen, Engeland

Een van de grootste steden ter wereld die zich met recht en rede een metropool mag noemen. Er is ongelofelijk veel te doen en te ontdekken in Londen. Vergaap je aan luxeproducten in Harrods, geniet van het uitzicht over de stad in de London Eye, verbaas je aan de discipline van de Queen’s Guard, ga eens stappen in de hippe Sohowijk of bezoek een hoogstaand theaterstuk in het West End… de mogelijkheden zijn er eindeloos en de stad zal je nooit beginnen vervelen. Vanuit Brussel ben je dankzij de Eurostar in twee uurtjes in deze wereldstad.

Berlijn, Duitsland

Het is zo’n 25 jaar geleden dat de muur viel en Berlijn opnieuw één herenigde stad werd. Vandaag de dag tref je hier een smeltkroes van culturen aan, met een bijhorende mengelmoes van klassieke architectuur en futuristische gebouwen. De Brandenburger Tor, de Reichstag, de Berliner Dom, het holocaustmonument, de Alte Nationalgalerie en nog een dertigtal andere musea en talloze andere monument tonen je de boeiende cultuur en geschiedenis van Duitsland. Uitblazen kan je nadien in één van de vele leuke barretjes of op de levendige Kurfürstendam.

Boedapest, Hongarije

De hoofdstad van Hongarije is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire bestemming voor citytrips en dat heeft zo zijn redenen. De Donau splits deze stad in Buda en Pest, maar oud en nieuw worden overal feilloos samengebracht. Op de Budazijde vind je het Burchtkwartier, dat met zijn indrukwekkende citadel en middeleeuwse straten deel uitmaakt van het werelderfgoed van UNESCO. Maar ook aan de Pestzijde kan je heel wat historische monumenten en indrukwekkende musea bezichtigen. De rijke traditie van koffiehuizen en thermale baden die in Boedapest heerst, staat gelijk aan heerlijk relaxen.

New York, Verenigde Staten

The city that never sleeps blijft tot de verbeelding spreken. Iconische uitzichten zoals Times Square, Central Park en het Vrijheidsbeeld tref je hier aan en dat is nog maar een kleine greep uit deze magnifieke wereldstad. Shoppen of gewoon struinen op Fifth Avenue, een voorstelling meepikken op Broadway, verdwalen tussen alle cultuurtempels in Manhatten, het kenmerkende Flatiron Building bezichtigen, genieten van de skyline vanop het Empire State Building… Als je hier alles wilt zien en doen, ben je wekenlang zoet en moet je net als de stad je slaap laten.   

Chiang Mai, Thailand

Wie het liever iets verder gaat zoeken, moet zeker Chiang Mai in het noorden van Thailand overwegen. Na Bangkok is dit de grootste stad van het land, maar er is een wezenlijk verschil met de hectische hoofdstad. Zo is Chiang Mai omringd door ongerepte natuur, wat trektochten en andere avontuurlijke activiteiten mogelijk maakt. Ook een bezoek aan de levendige avondmarkt is hier een absolute must.

Weet je waar naartoe? Neem zeker nog een kijkje op de site van Neckermann om voordelige reisformules te ontdekken!