Handtas levert recordbedrag op tijdens veiling

Een zeldzame Hermès handtas heeft een nieuw record gezet als ’s werelds duurste handtas ooit verkocht op een veiling. De fuchsia handtas is met diamanten ingelegd en is gemaakt van krokodillenleer. Het exclusieve stuk werd verkocht op de ‘Internationale handtassen en accessoires’-veiling van veilingshuis Christie’s in Hong Kong.

Uiteindelijk bracht de handtas €202.750 op, €25.000 meer dan de oorspronkelijke schatting van €175.000. De koper was een anonieme beller. Het vorige record voor duurste handtas verkocht op een veiling stond op €200.000, dat was voor een stuk bezet met goud en diamanten. Dat stuk behoorde toe aan de Britse actrice Elizabeth Taylor en werd verkocht in 2011.

De duurste Hermès handtas ooit is waarschijnlijk de Himalayaanse krokodil Birkin. Deze werd direct verkocht door het Franse modehuis voor een indrukwekkende €400.000. De Birkin-lijn werd genoemd naar de Britse actrice en zangeres Jane Birkin en is altijd erg populair geweest bij de allerrijksten.

De tas werd ontworpen nadat de voormalige CEO van Hermès, Jean-Louis Dumas, toekeek hoe de inhoud van de handtas van Birkin op de grond viel toen ze samen op het vliegtuig zaten. Elke tas, met variaties waaronder struisvogel-, kalfs-, geiten- en hagedissenleer, neemt 48 uur in beslag om met de hand te naaien.