Belgische werknemers: weinig vertrouwen in toekomst, maar gelukkig op het werk

door
Belga
Leestijd 1 min.

België is een van de Europese landen waar de werknemers weinig vertrouwen hebben in de toekomst. Toch zeggen ze tegelijk zich gelukkig te voelen op het werk. Dat blijkt uit de barometer van Edenred, een Frans bedrijf voor financiële diensten, en Ipsos. Zij peilden naar het welzijn en de motivatie van de Europese werknemers. De eerste bezorgdheid van de ondervraagde Belgische werknemers is de tijd die aan het werk besteed wordt (35 procent), op gelijke hoogte met het behoud van de job. In vergelijking met 2014 is de bezorgdheid over de tijd die aan het werk besteed wordt, met 10 procent gestegen.

De Belgische werknemers lijken dan weer minder bezorgd dan in het verleden over hun loon en hun koopkracht. Iets minder dan twee derden zegt tevreden te zijn met hun vaste vergoeding (63 procent) en hun koopkracht (67 procent, of + 10 procent in vergelijking met 2014). Ze betreuren wel dat hun werkgever niet genoeg belang hecht aan nieuwe vormen van werkorganisatie, zoals thuiswerken of videoconferenties.

De Edenred-Ipsosbarometer is gebaseerd op een bevraging van een representatief staal van de Europese bevolking, in januari van dit jaar. 13.600 werknemers werden online ondervraagd, onder wie 800 in België.

bron: Belga