Met dit mes valt de vulling nooit meer uit je boterham

Iedereen kent het probleem: je bent een boterham aan het eten met redelijk wat vulling op en plots wordt het enorm moeilijk om er niets van tussenuit te doen vallen. Gary Ehasoo, een 36-jarige Canadees, denkt dat hij de oplossing heeft gevonden voor deze benarde kwestie.

Hij creëerde de Sandwich Knife, een mes dat twee even grote stukken brood kan snijden zonder ze helemaal van elkaar te scheiden. Het idee kwam in hem op toen hij op een avond voor al zijn vrienden grote boterhammen maakte, maar achteraf ontdekte dat heel veel van de ingrediënten gewoon op de borden bleef liggen.

“Toen had ik een Eureka-moment. Ik dacht dat er een betere manier moest zijn om een sandwich te maken en te eten”, vertelt hij. De Sandwich Knife is het eerste mens dat specifiek voor de ultieme boterham werd ontworpen.

“Omdat de onderste korst intact blijft, kun je met je handen de boterham makkelijk vasthouden en via de open kant van de boterham eten”, klinkt het. “Wanneer je bij een traditionele boterham aan een kant gaat bijten, bestaat de kans dat de vulling langs de onderkant naar buiten zal komen.”

Waar het mes precies te verkrijgen is, is niet duidelijk. D