Kippenbouten met aardbeiensalsa

Wie op zoek is naar een frisse, zomerse manier om kip klaar te maken, moet aardbeiensalsa eens een kans geven. Klinkt een beetje raar, maar de combinatie met pittige Mexicaanse jalapeno-pepers geeft een verrassend aangenaam resultaat.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)



Voor de kip:

  • 16 kippenbouten
  • 4 el olijfolie
  • Sap van 1 limoen
  • Zeste van een limoen
  • 2 el honing
  • 1 teentje knoflook
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Een half glas lemonade

Voor de salsa:

  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram kerstomaten
  • 2 jalapeno-pepers
  • 5 lente-uitjes
  • Verse munt
  • Sap van 1 limoen
  • Zout

Stap 1
Mix al de ingrediënten voor de marinade (van olijfolie tot limonade) in een blender. Doe de kippenbouten in een diepe kom, giet er de marinade over, bedek met vershoudfolie en laat een twintigtal minuten marineren in de koelkast. De limonade geeft de kip straks een extra zoete toets en zorgt ervoor dat het vlees mals blijft.

Stap 2
Snij de aardbeien en de kerstomaten in kleine blokjes. Hak de jalapeno-pepers fijn en doe hetzelfde met het witte deel van de lente-uitjes. Het groene deel mag in iets grovere stukken. Verscheur een paar blaadjes verse munt, voeg alles samen in een kom en voeg wat limoensap, limoenzeste en zout naar smaak toe.

Stap 3
Bak de gemarineerde kippenbouten op de grill of laat ze een kwartiertje garen in de oven op 180 graden, tot ze een mooie bruine kleur hebben. Serveer ze met een rijkelijke laag salsa en rijst of pasta om er een volwaardige maaltijd van te maken.

Smakelijk!

recept: Maarten Joossens