Costa Brava is meer dan de geur van zonnecrème van de horde toeristen die urenlang ligt te bakken op het strand. De authentieke, pittoreske kustdorpjes, een gevarieerd en indrukwekkend landschap met onregelmatige rotsen en steile kliffen doen het zijn naam van ‘Woeste Kust’ alle eer aan. Bienvenidos en España!

De Costa Brava ligt in de provincie Gerona, in het uiterste Noord-Oosten van Spanje, vlak naast de Pyreneeën. Met de auto is het zo’n twaalf uur rijden, best te doen dus op één dag. Wie wil uitrusten na de lange reis of wat wil kuieren op de gezellige marktjes kan terecht in één van de talloze badplaatsen zoals Blanes, Rosas en Platja d’Aro. Maar de meest bekende plek is wellicht Lloret de Mar. Vooral wanneer je ‘s avonds graag de bloemetjes buiten zet, kan je hier terecht. Voor de liefhebbers: Lloret de Mar is ook erg populair bij de Nederlanders.

MW14_sunweb-2

Wil je naast de zon, zee en het strand ook nog wat cultuur opsnuiven? Wereldstad Barcelona is maar een steenworp ver. Trekpleisters als de Sagrada Familia, het park Güell en de Ramblas zijn zeker de moeite waard. Neem echter ook de tijd om te verdwalen in het oude stadsgedeelte dat langs de Ramblas loopt. Je ontdekt er kleine, gezellige restaurantjes (vaak veel goedkoper en lekkerder dan in de toeristische zones), originele shops en prachtige architectuur.

Ook Gerona, de hoofdstad van de gelijkname provincie, is een dagtrip waard. Ze telt zowat 100.000 inwoners en is dus veel kleiner dan Barcelona. Het historische gedeelte is adembenemend met het Plaça de la Independència, de ‘hangende’ gebouwen aan de oevers van de Onyar. Vergeet ook Cadaqués niet, een kleine badplaats aan de voet van de Pyreneeën. Kunstenaars als Salvador Dalí, Pablo Picasso en Joan Miró vonden hier hun inspiratie.

Echte foodies komen zeker aan hun trekken aan de Costa Brava. Vergeet de hamburgers en het goedkope bier, deze streek is gastronomisch één van de toppers in Spanje: zeevruchten, rijst, groenten en fruit in overvloed. Geen toeval dat zich hier jarenlang het beste restaurant ter wereld bevond: El Bulli van meesterchef Ferran Adrià. Wie een tafeltje dacht te boeken is eraan voor de moeite. Het etablissement sloot in 2011 de deuren en doet nu dienst als een ‘culinair onderzoekscentrum’. Geen nood, je kan je vakantie nog altijd in schoonheid afsluiten in één van de vele andere toprestaurants die Michelin bekroonde met één (of meerdere) sterren.

Oproep:
Heb jij ook een superleuke autovakantie beleefd? Laat het ons weten en wie weet doen wij en Sunweb je er opnieuw eentje cadeau!

MW14_sunweb-1