Mannen vallen niet op dikke borsten en modellenbenen, maar op intelligente vrouwen

Mannen vallen eerder op slimme vrouwen dan op bimbo’s met een indrukwekkende boezem en benen van hier tot in Tokyo. Dat beweert professor David Bainbridge van de universiteit van Cambridge. 

Goed nieuws voor de dames onder ons die geen spiegelbeeld zijn van Gisèle Bunchen of Heidi Klum. In tegenstelling tot wat het cliché beweert, kan het mannen niet schelen hoe imposant de borsten en billen van een vrouw zijn. Wel moet hun toekomstige levenspartner voorzien zijn van een flink stel hersenen. De verklaring? Volgens bioloog David Bainbridge staat een intelligente vrouw namelijk gelijk aan een verantwoordelijke moeder. Dat schrijft hij in zijn boek ‘Curvology: The Origins and Power of Female Body Shape’.

Sommige mannen vinden grote borsten zelfs een afknapper. “Grote borsten zijn vaak asymetrisch, terwijl mannen zich meer aangetrokken voelen tot symetrie”, staat te lezen op de Daily Mail. “Mannen zijn ook niet op zoek naar lange benen. Integendeel, benen moeten recht zijn. Mooie rechte benen zijn een teken van gezonde genen.”

“Mannen zoeken vooral naar intelligentie. Verschillende onderzoeken hebben keer op keer bewezen dat dit het eerste is waar mannen voor vallen. Het toont dat de vrouw goed voor zijn kinderen zal zorgen en dat haar ouders waarschijnlijk ook intelligent waren, wat suggereert dat ze goed is opgevoed.”