Hier gaat papa graag op vakantie

Moederdag ligt ondertussen al een tijdje achter ons, maar dat betekent natuurlijk dat Vaderdag stilletjes aan nadert. De tweede zondag van juni is misschien iets minder bekend dan Moederdag, maar toch mag papa eens goed in de watten gelegd worden op 14 juni. Nog op zoek naar een goed geschenk om je vader te verrassen? Een korte vakantietrip zal hem zeker verbluffen. Twijfel je aan de bestemming? No worries, we sommen hier enkele vakantiemogelijkheden op die 100% geschikt zijn voor papa’s.

Move it!

Het kan een cliché zijn, maar heel wat vaders zijn verzot van sport. De kans is groot dat wielrennen of voetbal op de een of andere manier deel uitmaaken van het weekend, al dan niet voor de televisie. Een sportief uitstapje is dan ongetwijfeld een geschenk dat hij weet te appreciëren. Er zijn heel wat mogelijkheden, zodat elke sportminnende papa aan zijn trekken komt.

Zo kan je hem een plezier doen met een matchbreak, een handig pakket met een hotelverblijf en een ticket voor een voetbalwedstrijd van het hoogste niveau. Europese topclubs als Barcelona, Juventus, Real Madrid, Manchester United, Borussia Dortmund… bieden deze matchbreaks aan, dus elke voetballiefhebber vindt ongetwijfeld zijn ideale wedstrijd.

Papa’s die hun vrije tijd liever actief doorbrengen, kan je natuurlijk ook verrassen. Met een fietsvakantie bijvoorbeeld, waarbij je veel tijd doorbrengt op de fiets terwijl je je vergaapt aan de prachtige landschappen die Spanje, Turkije en Marokko te bieden hebben.

Brengt jouw vader liever tijd door in het water? Dan is een vakantie met een duikpakket ongetwijfeld iets voor hem. Van de Golf van Mexico tot de Baai van Thailand met de Rode Zee ertussenin, het is maar een kleine greep uit de prachtige duikbestemmingen die onze planeet rijk is.

Cultuurkenner

Niet alle papa’s zijn sportfanaten. Heel wat vaders struinen liever door een stad met architecturale meesterwerken, befaamde musea en een rijke geschiedenis. Je kan hen vaak gelukkig maken met een citytrip naar één van de vele cultuursteden die Europa rijk is.

Neem bijvoorbeeld Rome, het epicentrum van het vroegere Romeinse Rijk. Dankzij de ruïnes van gebouwen als het Colosseum, het Forum Romanum en het Circus Maximus waan je je er nog steeds in de klassieke oudheid. Bovendien zijn er nog heel wat andere bezienswaardigheden, zoals de Villa Borghese, de Spaanse Trappen en de magnifieke Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad.

Daarnaast is Praag zonder twijfel een van de belangrijkste cultuursteden van Centraal-Europa. De oude stad werd in 1992 uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO en je krijgt er het gevoel dat je door een openluchtmuseum wandelt. Prachtige gebouwen als de Karelsbrug, de Praagse burcht en het Gemeentehuis op het Oudestadsplein wisselen elkaar af, met de werken van Kafka en Mucha als een rode draad doorheen de stad.

Maar ook klassiekers als Londen, met het National History Museum, Tate Modern, het British Museum… en Parijs, met het Louvre, het Centre Pompidou, Musée d’Orsay, het Petit Palais… zijn steeds een schot in de roos voor cultuurliefhebbers.

Zonder zorgen

Elke ouder wil zich soms kunnen ontspannen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de kinderen. Een all-inclusive vakantie is dan een uitstekend idee. Animators houden de kinderen bezig met allerlei activiteiten, terwijl mama en papa heerlijk tot rust kunnen komen aan het zwembad of een uitje maken. Zo kan je heerlijk de batterijen weer opladen en bovendien amuseren de kinderen zich ook!

Wil jij een vader in jouw leven eens goed verwennen? Neem dan zeker een kijkje op de site van Neckermann om tal van betaalbare reizen te ontdekken. Nog steeds niet zeker over de geschikte bestemming? Je kan je vader ook een vakantiebon geven. Zo kan hij zelf kiezen waar hij heen wil!