Vind de goedkoopste vliegtickets met ‘Skypicker’

‘Skypicker‘ boomt als nooit tevoren. De app is ontwikkeld door twee Tsjechische ondernemers. Op basis van bepaalde algoritmes zoekt de app naar de goedkoopste vliegtuigtickets. En met succes, zo bedroegen de inkomsten de afgelopen 4 maanden ruim 4 miljoen dollar en heeft de startup al 80 werknemers. En binnenkort zullen de data van de startup gebruikt worden door grotere zoekmachines als ‘Skyscanner’, ‘Kayak’ en ‘Momondo’.

Het begon allemaal als volgt: in 2011 wilde de Tsjech Oliver Dlouhy samen met zijn vriendin op reis gaan naar Portugal. De rechtstreekse vluchten vanuit Praag naar Portugal bleken wel heel duur, en dus zocht hij naar goedkopere ‘connecting flights’ (vluchten met een tussenstop) maar eveneens zonder resultaat. Maar na lang zoeken kwam Dlouhy erachter dat hij met ‘unconnected connecting flights’ wel goedkoop in Portugal kon raken. Voor slechts de helft van de prijs van een directe vlucht, vloog Dlouhy met zijn vriendin eerst van Praag naar Oslo, en van daaruit naar Portugal. De omweg deerde hem niet, zo kon hij immers ook Oslo een bezoekje brengen.

Dit is dan ook het kernidee achter ‘Skypicker’, de app zoekt alle goedkope connecties die er mogelijk zijn tussen stad A en stad B, van quasi alle luchtvaartmaatschappijen over heel Europa. Luchtvaartmaatschappijen maken immers vaak mogelijke connecties met rivaliserende bedrijven gewoon niet bekend. Wanneer je dus moet zoeken, kan dat heel tijdrovend zijn. ‘Skypicker’ verhelpt dit en valt op door zijn enorme data en vluchtgegevens die het groepeert, en door de goedkopere tickets die er hierdoor uit de bus kunnen vallen.

skypicker2