President Obama reageert op brief van 5-jarig meisje over wereldvrede

Een 5-jarig meisje heeft een aantal suggesties opgestuurd naar president Obama en de leider van de Verenigde Staten heeft gereageerd. Vorige week stuurde Yasmeen, die zichzelf beschrijft als 5 jaar maar bijna 6 jaar oud, een handgeschreven brief naar Obama waarin ze pleit voor wereldvrede en gelijkheid tussen man en vrouw.

“Stop met oorlog voeren en ga in plaats daarvan in gesprek. Geef een toespraak en vertel iedereen dat ze kunnen trouwen met wie ze willen. Dank u,” stond er te lezen in de brief.

Lang moest het meisje niet wachten op een antwoord van de president. Obama tweette met zijn nieuwe account @POTUS dat hij van haar brief houdt en dat hij het er roerend mee eens is.

Kort na de lancering van zijn officiële account, brak Obama een wereldrecord. Hij behaalde het snelst in de geschiedenis van het medium 1 miljoen volgelingen. Ondertussen zit de president aan 2.4 miljoen volgers maar die krijgen niet veel te lezen van de president. Obama publiceerde nog maar zeven tweets, waaronder het bemoedigende antwoord op de brief van Yasmeen.