De Marvel-helden op papier en op het witte doek

Een van de beste dingen aan de huidige boom in superheldenfilms is misschien wel het ontwerp van de kostuums. Al deze uiterst-verzorgde outfits waarin de wereldberoemde filmsterren in rondlopen in de films zien er echt fantastisch uit.

Dankzij het grote succes van de Marvel films krijgen we nu een vlotte instroom van superheldenfilms. En de studio heeft een reputatie van de beste en de meest iconische outfits van een superheld te nemen en dat te gebruiken als basis om de outfit voor de films te ontwerpen.

Avengers 2: Age of Ultron bracht weer een hele reeks nieuwe personages naar het witte doek, en dus is het de uitgelezen kans om de outfits van de personages uit de stripverhalen eens te vergelijken met die uit de films.

Thor: Chris Hemsworth’s Thor blijft hetzelfde doorheen de verschillende films, en dat geldt ook voor Thor uit de comics.

chris-hemsworths-thor-has-looked-mostly-the-same-in-every-movie-appearance

thats-appropriate-since-comics-thor-stayed-consistent-for-a-very-long-time-tooand-doesnt-look-all-that-different-from-hemsworth

Iron Man: Deze is moeilijker. Het harnas verandert elke film weer, maar de grote lijnen blijven hetzelfde. (Boven: het originele harnas en een harnas uit de laatste Avengers-film. Onder: het originele harnas vergeleken mijn zijn huidige harnas uit de ‘Superior Iron Man’ strip.) Ook in de stripboeken wisselt Tony Stark geregeld van outfit.

iron-man-is-a-tricky-onehis-armor-changes-every-movie-but-the-general-design-is-mostly-the-same-below-are-his-original-suit-and-one-of-his-suits-from-the-latest-film

similarly-comics-iron-man-has-changed-his-armor-hundreds-of-timesheres-his-original-suit-compared-with-his-current-one-in-the-superior-iron-man-comic

Black Widow: De versie van Scarlett Johansson is een vrij nauwkeurige versie van het personage uit de strips. Wel zijn ze afgestapt van de aansluitende outfit uit de strips.

scarlett-johanssons-black-widow-is-also-a-pretty-faithful-take-on-the-character-from-the-comics

its-also-an-improvement-of-sorts-given-the-skintight-costume-she-wore-in-the-comic-books

The Hulk: Hij was waarschijnlijk een uitdaging, het is namelijk een enorm groen monster, maar toch slagen ze er uitstekend in.

hulk-was-probably-a-challenge-hes-a-big-green-rage-monster

were-pretty-sure-they-nailed-it-though

Captain America: De outfit van Chris Evan veranderde lichtjes over de jaren heen, maar niets wereldschokkends. Het originele kostuum met schubben was misschien niet echt ideaal.

chris-evans-captain-america-costume-saw-some-tweaks-over-the-years-but-thats-no-surprise

the-original-wing-and-scale-number-is-a-really-hard-look-to-nail

Hawkeye: Hij liet zijn originele kostuum helemaal achter zich, je kan het hem niet echt kwalijk nemen.

jeremy-renners-hawkeye-ditched-his-classic-costume-completely

its-hard-to-blame-him