Londense bar wil bezoekers ‘Breaking Bad’ laten ervaren

Heb je je altijd al afgevraagd hoe het zou zijn om in de huid van Walter White uit Breaking Bad te kruipen, zonder dat je de wet moet breken? Een Londense pop-upbar zou die ervaring binnenkort aanbieden.

Locappy, de organisatie die eerder al een café met een uil naar de Engelse hoofdstad bracht, komt nu opnieuw met een origineel idee voor een avondje uit. In juli opent het immers ABQ, een bar gevestigd in een grote mobilhome. Het idee komt uit de populaire tv-serie Breaking Bad, waarin een camper gebruikt wordt als mobiel laboratorium om methamfetamine te koken.

ABQ-rv-black

Bezoekers aan ABQ moeten ook aan de slag, al zullen ze geen drugs produceren. Voor 30 pond (zo’n 42 euro) leren ze op twee uur twee cocktails maken onder begeleiding van cocktailexperten. Daarnaast zullen ze zich ook kunnen vermaken met typische dingen uit Breaking Bad, zoals gasmaskers, laboratoriumglaswerk en blauwe ‘methkristallen’.

Aangezien de bar zich in een mobilhome bevindt, is het aantal plaatsen natuurlijk beperkt. Slechts 22 personen zullen per sessie worden toegelaten in de camper. Om de bar te kunnen bezoeken, moet je je inschrijven op de site van ABQ. Op moment van schrijven waren er al meer dan 21.000 inschrijvingen.