De haartrends voor de zomer

Hoewel de zon zich nog niet veel heeft laten zien, kunnen we de zomer al ruiken. De tijd van blote benen, zonnebrillen en terrasjes is bijna aangebroken. Ook een fris kapsel kan daarbij niet ontbreken. Hier zijn de zes opmerkelijkste haartrends voor de zomer.

  1. 50 shades of grey

Wie enkele grijzen haren bespeurt, probeert dat al snel te camoufleren. Maar dat zal deze zomer niet meer nodig zijn. De haarkleur van je oma is hot. Steeds meer jongeren kleuren hun haar in allerhande varianten van grijs. Voor jonge vrouwen is het net hip omdat het zo contrasteert. Niemand verwacht die haarkleur bij hen. Fashonista’s doen het al langer, maar nu valt de grote massa ook als een blok voor het ‘granny hair’. Wie mee wil zijn, kiest dus best voor een grijs kleurtje waar je grootmoeder jaloers op zou zijn.

  1. Tortoiseshell

MW013_lifestyle_2Ombré is out, de tortoiseshell in! Het kleurenpalet is geïnspireerd op het bruine, glanzende schild van een schildpad. De basis is een egale bruine tint, die wordt afgewisseld met lichtere en donkere lokken die tegen de basiskleur aanleunen. Het resultaat is een prachtige, stralende haardos. Het kleurverschil tussen de lokken is subtiel waardoor het veel natuurlijker oogt dan bij de ombré. Populaire kleuren zijn goudblond, kastanjebruin, mahonie, chocoladebruin en honingblond.

Hollywoodstylisten noemen de trend ‘tortoiseshell’, in het Frans wordt het ‘écaille’. Heel wat sterren, zoals Jessica Biel, Blake Lively, Gisele Bündchen en Jennifer Lopez, zijn er al voor gevallen. Jij ook?

  1. De wet-lookMW013_lifestyle_3

Ook de wet-look is deze zomer terug helemaal in. Dat kennen we al langer, maar dit seizoen ziet het er een tikkeltje frisser uit, zonder vettige lokken die in het gezicht hangen. Bij de wet-look wordt het haar nu strak naar achter of in een knot gedragen. De haarwortels worden nat gemaakt met een gel of een hoogglanzend haarproduct, de punten blijven onaangeroerd.

Dit is de perfecte look voor zowel kort als lang haar. Bovendien is je kapsel niet naar de vaantjes als je plots verrast wordt door een stevige regenbui.

  1. The top knot

MW013_lifestyle_4Als je geen zin hebt om uren voor de spiegel te staan voor het perfecte kapsel, is de knot een goed alternatief. Ook topontwerpers zoals Marc Jacobs en Vivienne Westwood zijn er helemaal weg van, net zoals zangeres Rita Ora. Zij durfde zelfs de  ‘multi-knot mohawk’ aan. Oftewel: een hanenkam gemaakt van knotten.

  1. De paardenstaartMW013_lifestyle_5

De paardenstaart is een oude bekende en komt vrijwel ieder seizoen terug. Maar saai hoeft het anno 2015 helemaal niet te zijn. Met een beetje creativiteit maak je er deze zomer een kunstwerk van. Ga voor een los, nonchalant effect door er wat slag in te brengen, of draag hem strak en laag in combinatie met de wet-look.

  1. De Lob

MW013_lifestyle_6De bob is een een klassieker. Zo waren ook al Coco Chanel, Louise Brooks en Elizabeth Taylor helemaal weg van het kapsel tot net boven de schouder. Een lob is niet meer dan een langere bob die in laagjes of één lengte is geknipt. Daardoor kan je er heel veel kanten mee uit: wavy, curly, stijl, in een dotje…

Voor wie aarzelt om de overstap naar kort haar te maken, is de lob een perfecte middenweg. Het is een heerlijk frisse look voor de zomer.

door Heleen De Bisschop

ProductenVivids ChromaSilk Color Protect Sealing SprayHet is belangrijk om je geverfde lokken goed te verzorgen.  Vivids ChromaSilk Color Protect Sealing Spray van Pravana zorgt ervoor dat je lokken hun zilvergrijze kleur of tortoiseshell- look lang zullen behouden.Air Control Hair Spray

Met de Air Control Hair Spray van Aveda zorg je ervoor dat je je lage paardenstaart of top knot onder controle houdt en fixeer je je look.

Aqua Gloss

Aqua Gloss van L’Oreal is een sterk fixerende gel met wetlook-effect. Het is een goede gel voor een wet-look, zonder dat het al te vettig wordt.