Deze gin is gemaakt van rode bosmieren

‘Anty Gin’, een likeurmerk geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, gebruikt insecten om de smaak van het drankje op te peppen. Voornamelijk het gebruik van rode bosmieren afkomstig uit de bossen van het Engelse stadje Kent is populair.

Het culinaire project is een samenwerking tussen een non-profitorganisatie genaamd Nordic Food Lab en The Cambridge Distillery, een grootse ginproducent. De twee instellingen maakten gebruik van getuigenissen van natuurliefhebbers over de geur van de rode bosmier voor hun unieke onderneming.

De kleine diertjes vuren een soort zuur af wanneer ze zich bedreigd voelen. Sommige mensen beweren dat het ruikt naar zout en azijn. De makers van Anty Gin vonden deze aroma’s de perfecte ingedriënten voor een unieke gin.

“Via destillatie van deze mieren kunnen we de glorie van deze natuurlijke moleculen en reacties ontdekken”, is de uitleg. “Het is een fascinerend dier en de smaak maakt het nog specialer.”

Slechts 99 flesjes van deze gin zullen worden geproduceerd. In elk van deze flesjes zitten zo’n 62 mieren vervat. Aan de speciale mieren hangt duidelijk een hoog prijskaartje vast, want een flesje van 50 milliliter kost al snel ongeveer 278 euro.