Nooit meer vette vingers op je smartphone

Wat doe je als je met vette vingers dringend een sms moet beantwoorden tijdens een maaltijd in een fastfoodrestaurant? Geen nood, Kentucky Fried Chicken bedacht een antwoord.

Als marketingstunt kan het tellen. Het reclameagentschap Serviceplan bedacht voor de Duitse tak van Kentucky Fried Studies een flinterdunne onderlegger die dienst kan doen als draadloos toetsenbord voor je smartphone, de ‘Tray Typer’. Via Bluetooth maak je verbinding met je gsm, en je kan sms’en zonder je zorgen te maken om vette vingers op je touchscreen. De Traytyper kan volgens KFC bovendien afgewassen en opnieuw gebruikt worden.

Reclamecampagne

De onderleggers maken deel uit van een reclamecampagne en werden gebruikt bij de opening van enkele nieuwe KFC-restaurants in Duitsland. Volgens de fastfoodketen waren de gadgets erg populair en werden ze allemaal mee naar huis genomen door de klanten. Vooralsnog zijn er geen plannen voor een verdere verspreiding bekend.

Kippenboutmuis

De technologie is niet nieuw, er zijn eerder al flinterdunne Bluetooth-toetsenborden gemaakt, maar de toepassing als onderlegger bij een fastfoodketen is ongetwijfeld een unicum. Toch is het volgens technologiesite The Verge misschien zelfs niet het opmerkelijkste gadget in het nog weinig ontgonnen genre van de fastfoodtechnologie. Vorig jaar nog lanceerde KFC in Japan een muis in de vorm van een kippenbout, met bijhorend toetsenbord met kleine kippenboutjes als toetsen. Wie wilde, kon toen zelfs een usb-stick in de vorm van een stuk kip in zijn computer pluggen. Die gadgets maakten deel uit van een reclamecampagne om meer volgers op sociale media aan te trekken.